padurea din darvari
terra ecologica
 

padurea din darvari
     media: 0.00 din 0 voturi

Cred ca pentru multi paream ciudata atunci cand le spuneam ca vreau sa plantez o padure. Alin chiar imi spunea sa nu ma mai laud la oameni ca vreau sa plantez o padure. I-am explicat ca nu ma laud: vreau doar ca oamenii sa stie ce planuri am si sa ma ajute la plantat atunci cand e nevoie.
Ne punem limite si avem impresia ca nu putem face mai mult: pentru noi, pentru cei din jur, pentru natura. Mai rau este ca, adesea, nu-i lasam nici pe altii sa isi realizeze visele. Prin simplul fapt ca unii credeau ca a planta o padure este ceva prea neserios si greu de realizat, imi puneau piedici. Am invatat insa ca nu trebuie sa ascult ce spun cei din jur. selectez doar informatiile de care am nevoie si altceva nu vreau sa aud. Fara sa jignesc, ignor pur si simplu. Era o gluma, ca o broasa testoasa se intrecea cu un iepure. si toata lumea ii striga ca nu o sa castige, de ce mai alearga. si iepurele s-a impiedicat, iar broasca a castigat. Si, surpriza, broasca era surda. ca altfel ar fi renuntat, pentru ca toti incercasera sa o demoralizeze.
Oricum, ce am vrut eu sa arat cu padurea este ca este posibil sa fac si fara finantare niste gesturi concrete. sa plantez copaci cu alti oamni inimosi este ceva foarte real si benefic.
Sa nu ma intelegi gresit. Am cautat foarte mult timp finantare, dar nu am gasit. unii dau bani carca pentru conferinte, intruniri, fluturasi, brosuri si cate si mai cate. Ca mi-e si frica sa ma gandesc cati copaci mai trebuie taiati pentru toate astea. Pentru gesturi concrete e mai greu. asa ca, eu cred ca trebuie si finantatorii educati. Daca ei nu ar mai da bani pentru conferinte, siteuri, pliante si brosuri, atunci oamenii ar planta mai multi copaci, ar recicla mai multe deseuri. ar face mai multe gesturi de care este nevoie.
Asa ca, dragi finantatori, primiti un sfat de la mine: dati mai multi bani pe fapte si mai putini pe vorbe, ca de-alea suntem satui!
Cred ca ne ascundem prea mult dupa vorbe, in vizuinele noastre, in malluri si blocuri, departe de natura.
Si este nevoie sa ne intoarcem la lucruri simple.
Si mi se pare ca am ajuns ca nu mai are cine sa ne traga ciubotele.
Eu zic sa ni le mai tragem si singuri.
sa mai lasam vorbele si sa trecem la fapte.

postat de cretusimona in 2008-01-05 23:09 | 0 comentarii


Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
     
    Termeni si Conditii de Utilizare