o padure peste o groapa de gunoi
terra ecologica
 

o padure peste o groapa de gunoi
     media: 0.00 din 0 voturi

Banul este ochiul dracului, este o vorba inteleapta si adevarata, din pacate.
Mi-am propus sa fac un lucru bun, sa plantez o padure. Si m-am lovit de aspectele financiare. Am cautat sponsor, am cautat fonduri europene, am cautat fundatii finantatoare. Am completat formulare, am trimis mailuri. Nimic. Oamenii nu ma cred ca pot planta o padure.
Cat am pierdut timpul cautand acesti bani, putem planta zece paduri.
Si totusi, pentru ca am gasit o primarie care sa imi puna la dispozitie 7,5 ha de terenuri degradate, pentru impadurire, am pornit demersurile. Am obtinut puietii, 37000 de salcami si am vrut sa ma apuc de treaba.
Ghinion insa, din cauza vremii nefavorabile, nici unul dintre oamenii care primesc ajutor social de la Primaria Ciorogarla, nu a vrut sa iasa la plantat.
Am primit puietii de la Romsilva pe 29 noiembrie. A doua zi vineri,30 noiembrie, am constatat ca oamenii care primesc ajutor de la primarie nu vin la plantat, asa cum imi promisese viceprimarul.
Sambata , 1 decembrie, a plantat sotul meu, Alin si cu Ramona.
Duminica, 2 decembrie am mobilizat cam 15-20 de oameni. In groapa de gunoi sapatul merge greu. Multe peturi, plastice, carpe, molozuri.
Apoi a trecut o saptamana fara sa mai plantez nimic. Ba ploua, ba era ud pamantul.
In plus, Alin, suparat, imi spune ca nu ar trebui sa fiu eu pe camp sa plantez copaci. Ca nu asa se face treaba. Ca eu trebuie sa caut finantare. Ca este ca si cum managerul ar iesi pe camp sa faca treaba. Asa ca, marti, 10 decembrie am trimis iar mailuri, am dat telefoane si am mers pe toata Colentina si pe Mosilor ca sa cer sponsorizare sa platesc oameni sa planteze padurea.
Nimic. Oamenii ori nu ma cred, ori nu sunt interesati, ori i-au sponsorizat pe altii.
Si atunci miercuri m-am dus in camp sa plantez eu puietii.
M-au vazut cativa copii, si au venit sa ma ajute sa plantam copaci peste groapa de gunoi din Darvari. Incet-incet, localnicii s-au mobilizat. In prima zi le-am dat copiilor cate 10 lei si am facut cu totii treaba buna.A doua zi, cand au auzit ca am dat eu bani, viceprimarul a scos 100 de lei, iar alt angajat al primariei a dat 50 de ron.Astfel, am mobilizat mai multi oameni. Vremea era rece, dar pamantul nu era prea inghetat pentru plantat. Am muncit cu spor si am trecut de jumatatea terenului din Darvari.

Pentru sambata si duminica am dat mailuri pe liste de discutii. Le-am spus ca 36000 de salcami asteapta sa fie plantati la Ciorogarla.
Vremea era din ce in ce mai inchisa. Joi a nins. Vineri am vorbit cu specialistul Romsilva, Dl Daia si mi-a spus ca sunt la limita cu vremea. Si totusi el ma amanase cu puietii:”Lasati, doamna, ca trebuie sa intre in repaus vegetativ, sa le cada ultima frunza si apoi ii plantati.”
Sambata am fost unsprezece voluntari, majoritatea din Bucuresti. Duminica am fost mai putini, pentru ca a nins serios. Dar am plantat aproape tot terenul din Darvari.

Acum este 15 decembrie si sunt multumita. Incep sa vad padurea din Darvari.

Sunt convinsa ca o sa am sarbatori fericite.

Le doresc tuturor oamenilor sarbatori fericite si sa lupte pentru visele lor!
Sa se intoarca la lucrurile simple si sa se gandeasca mai mult la natura.

postat de cretusimona in 2008-01-09 13:55 | 0 comentarii


Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
     
    Termeni si Conditii de Utilizare